Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szendvicsek/krémek (nyam-nyam)

Tojáskrém hideg szendvicsre

 Hozzávalók:
5 tojás, 1 evõkanál kefir, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mustár, 1 mokkáskanál currypor, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött fekete bors.

Elkészítés:
A megmosott tojásokat keményre fõzzük, majd még melegen meghámozzuk, és egészen apróra összetörjük (vagy húsdarálón kétszer ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. A fûszerekkel tovább ízesítjük, végül a darált fõtt tojást is hozzákeverjük. A krémet jól lehûtjük. Pirított kenyérszeletekre kenve, zöldpaprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk. (Nagyobb adagot is érdemes belõle készíteni, mert egy hétig biztosan eláll a hûtõszekrényben.)

Olasz melegszendvics

Hozzávalók:
2 személyre: 

2 szelet kenyér 
1 paradicsom 
csipet oregánó 
Mozzarella sajt 
kevés vaj

Elkészítés:
A kenyereket megvajazzuk, a paradicsomot felkarikázzuk, és a kenyerekre tesszük. Oregánóval megszórjuk, sajtszeleteket rakunk a tetejükre, és 180°-on 5 percig sütőben sütjük.

Elkészítési idő: 15 perc

Tepertőkrém parasztosan

Hozzávalók:
30 dkg. sertés tepertő, 
2 db. nagyobb vöröshagyma, 
2 db. főtt tojás, 
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, 
1 kiskanál őrölt fekete bors, 
1 evőkanál mustár, 
2 gerezd fokhagyma, 
1 kiskanál őrölt köménymag, 
só szükség, illetve ízlés szerint

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd a z apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával és tepertővel együtt ledaráljuk.A közepesen lágy masszához hozzáadjuk a fűszerpaprikát, őrölt fekete borsot, köménymagot, mustárt, ízlés szerint sózzuk és az egészet alaposan összekeverjük. Hűtőbe téve kb. - 2 - 3 órán keresztül pihentetjük. 
Forró teával, pirítós kenyérre kenve kiváló reggeli, vacsora.

Elkészítési idő: 35 perc

Padlizsánkrém

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán 
4 gerezd fokhagyma 
2 meghámozott, feldarabolt paradicsom 
só, bors 
friss petrezselyem feldarabolva 
1 tk oregano 
1/3 csésze olívaolaj 
6 tk vörösborecet

Elkészítés:
Forró sütõben süssük a padlizsánokat 45-50 percig. Ezzel megelõzzük, hogy keserűek legyenek. Ráadásul a héjuk is könnyen lehúzható lesz. Ezt tegyük is meg, és vágjuk a húsát apró darabokra. Mindenképpen fa eszközt használjunk.Egy mozsárban vagy nem fémbõl készült tálban keverjük a padlizsánhoz a szétnyomott fokhagymát. Egy faeszközzel nyomjuk szét még jobban, adjuk hozzá a paradicsomot, a sót és a borsot, és a többi fűszert. Jöhet bele az olívaolaj és az ecet. Kóstoljunk meg, adhatunk még hozzá olajat vagy ecetet, ha kell.

Velős pirítós

Hozzávalók:
30 dkg velő 
2 fej vöröshagyma 
1-2 gerezd fokhagyma 
zsír 
10-20 szem kömény 
pirospaprika 
majoranna 
őrölt fekete bors 


Elkészítés:
A zsíron a köményt "kipattogtatni", hozzáadni az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítani, és kevés vízzel szétfőzni. A fokhagymát szétnyomni, ezt is hozzáadni, kicsit összefőzni. Most jön a hártyáitól megtisztított, megmosott velő, pirospaprika, bors, só, pici majoranna. Összefőzni pépesre, közben folyamatosan keverni. 
Pirítósra kenni.

Tanácsok:
Vigyázat nem diétás!

Olasz pirítós

Hozzávalók:
kenyér 
biomargarin 
olasz fűszerkeverék vagy fokhagymasó

Elkészítés:
Teljes kiőrlésű, vagy bármilyen kenyeret megkenek 
biomargarinnal, és megszórom olasz fűszerkeverékkel. 
Előmelegített sütőben megsütöm. 
(fokhagymasóval is készülhet)

Olasz szendvics másképpen

Hozzávalók:
1 szelet kenyér, 1 paradicsom, oliva olaj, fokhagyma, só, oregánó

Elkészítés:
A megpirított kenyeret dörzsöljük át fokhagymával, kevés (teáskanálnyi) olivaolajjal locsoljuk meg. Szeleteljük rá a paradicsomot, sózzuk és szórjuk meg oregánóval. 
Sajtot is tehetünk rá, de nélküle is finom.

Elkészítési idő: 5 perc

Bundás kenyér-másként

Hozzávalók:
4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg), 
5 dkg reszelt sajt, 
2 tojás, 
1 dl tej, 
2 evőkanál olaj, 
1 teáskanál ételízesítő, 
1 gerezd fokhagyma, 
ízlés szerint törött bors és 
őrölt szerecsendióvirág 
a tepsihez 2 evőkanál olaj.


Elkészítés:
Előkészítése: a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát. 
Minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.

Szárnyas szendvicskrém

Hozzávalók:
Szárnyas hús(pulyka,csirke), hagyma, fokhagyma,olaj, pirospaprika, oregano, majoranna, bors, só, ételízesítő.

Elkészítés:
A hagymát megpirítom az olajon,hozzáadom a pirospaprikát, és öntök rá egy pici vizet. addig főzöm,amíg a hagyma szét nem málik. Ha ez megvan,hozzáadom a húst,és megfűszerezem,majd mint a pörköltet, megfőzöm. 
Ha a hús már puha,és még nem csontoztuk ki,leszűrjük róla a levet, és a kicsontozott húst ledaráljuk. 
A maradék levet a már ledarált masszához adjuk,de csak mindenki az ízlése szerint adagolja,attól függően mennyire szereti sűrűn a krémet! 
Ehetjük frissen,és lefagyasztva is!!!

Tanácsok:
Minél több oreganot teszünk bele,annál pikánsabb lesz az íze. De vigyázzunk, mert a nagyon túlzásba vitt oreganonak kellemetlen íze lehet!

Világbajnok melegszendvicskrém :-)

Hozzávalók:
kb. 10 dkg párizsi 
kb. 10 dkg májkrém 
egy darab lángolt kolbász 
esetleg gépsonka 
margarin vagy vaj 
mustár 
pirosarany 
bors

Elkészítés:
A párizsit, a kolbászt daráld le és keverd össze a májkrémmel, ez fogja adni az alapját a krémnek. Adj hozzá valamennyi (nem túl sok) margarint, és ha van otthon sonka, azt is daráld hozzá. Nem tudok pontos mennyiségeket, az a lényeg, hogy kenhető legyen, és minden résztvevőnek érezni lehessen az ízét! Tegyél bele elég sok borsot és mustárt és egy kevés pirosaranyat! Kend meg vele a kenyérszeleteket, és vond be a tetejüket reszelt sajttal. Aztán tedd be a grillbe, magas hőmérsékletre, és addig süsd, amíg kicsit kezd megpirulni a sajt a tetején!

Tanácsok:
Akkor jó, ha elég erős az íze és kicsit csíp! A kenyéren megsütve kevésbé lehet majd érezni. 
Ezt a melegszendvicskrémet én találtam ki, mert a vacak konzervekkel sehogy sem tudtam reprodukáni azt az isteni finomságú melegszendvicset, amig régen lehetett kapni a Batthyány téri aluljáróban (fél óriáskiflin) :-)

Tojásos mexikói szendvics mikróban

Hozzávalók:
1 felvert tojás 
3 szál újhagyma zöldjével együtt apróra szeletelve 
1 kemény paradicsom apró kockákra vágva 
5 dkg reszelt trappista sajt 
4 CRACOTTES vagy ABONETT kenyér

Elkészítés:
Összekeverjük a tojást, a hagymát, a paradicsomot. 30 mp-re a sütőbe tesszük, megkeverjük, majd 1 percre visszatesszük. Hozzákeverjük a sajt felét és 30 mp-re visszatesszük a sütőbe. 
Az elkészült keveréket a kenyerekre helyezzük. Megszórjuk a maradék sajttal és 30 mp-ig sütjük.

Tanácsok:
Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak.

Elkészítési idő: 10 perc

Serpenyős melegszendvics

Hozzávalók:
szendvicskenyér 
reszelt trapista sajt 
pici vaj 
bármi, amit szeretsz: sonka, kolbász, bacon, fokhagyma, konzerv gomba, kukorica - apróra darabolva

Elkészítés:
A durvára reszelt sajtot a fentiekből a legszimpatikusabb hozzávalóval összekeverjük, és az egyvelegből 2-3 evőkanálnyit egy teflon serpenyőbe terítünk. Mikor kezd megpirulni, akkor pici vajat morzsolunk rá, és megvárjuk, míg elolvad. A kenyérszeletet rányomjuk a sült sajtra, kicsit megmozgatjuk, hogy elváljon a serpenyő aljáról, és kiemeljük. 
 

Vendégváró szendvics falatok

Hozzávalók:
8 szelet különféle kenyér 
4 dkg vaj 
10 dkg koktélrák vagy füstöltlazac, 
5 dkg kaviár, fekete és vörös 
10 dkg szalámi 
10 dkg sonka 
10 dkg trapista sajt 

díszítéshez: 
friss fűszernövények, metélőhagyma 
szőlő, majonéz 
tejszines torma, retek, paradicsom, kaliforniai paprika

Elkészítés:
Vajazzuk meg a kenyérszeleteket és vágjul föl különböző alakokra. Vagy szaggassunk a kenyerekből mintákat formázóval. Tetszés szerint rakjuk rá a darabkákra a felvágottakat, kaviárt és a hozzávalókat. Díszítsük a rendelkezésre állő zöldekkel. Ne legyenek egyformák, legyünk kreatívak. Csinálhatunk tojáskrémet, szinezhetjük pirospaprikával. A rozskenyérre tehetünk rákot, majonézt és durvára tört borsot. Vagy bélszíntekerccsel, tejszínes tormával és petrezselyemmel. Fehérkenyérre májkrémet , melyet tejszínnel és konyakkal ízesíthetünk. Fél cseresznyével díszíthetjük, vagy szőlőszemmel. Fehér szendvicskenyér lazaccal és kaporral. Barnakenyér sonkatekerccsel és valami mártás hozzá. Például remuládmártás. Félbarna kenyér kaviárral, salátalevéllel, vékony citrom szelettel. Fehérkenyérnél használjuk a sajtot, de persze a többire is tehetünk.

Elkészítési idő: 25 perc

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Elérhetőség


Archívum

Naptár
<< Október / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 96539
Hónap: 567
Nap: 14