Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újra itt a Bálint-nap <3

Sziasztok hát igen eltelt egy év, de most se felejtsétek el a menüpontokat amit akkor készítettem!  (Szerelmes Dervis csókja pl)... Valentin nap forever :)

Bár ez amerikai ünnep főleg, de elég sokan ünnepelik hazánkban, igaz, hogy nem csak ezen a napon kéne párunkra/szerelmünkre gondolni, neki kedveskedni... Aki még nem tudná Magyarországi ünnep is van a szerelmeseknek...a Május fa állítása, itt egy rövid leírása:

  • Május 1-én tartják.
  • A májusfa állításának hagyománya több, mint hatszáz évre tekint vissza, ugyanis 1400-tól jegyzik ezt a népszokást. Május első napján a házakat zöld lombokkal díszítették fel. A májusi zöld ágat, a májusfát a székelyek jakabfának, jakabágnak, hajnalfának is hívták, másutt májfának nevezik.

  • A májusfaállítás hazánk egész területén ismert. A májusfát elsősorban a legények állították a lányoknak. Régen a fát főként lopták a legények, s ezért a hatóságok igen sokszor tiltották a szokást. A májusfával adta tudtára a legény a falunak, hogy melyik lánynak udvarol.

  • A májusfa a Jászságban nyárfa vagy jegenye, krepp-papírral díszítik, általában szalagok, üveg bor és más ajándékok is kerülnek rá. Palóc területen a legény csak a fát állította fel, s a leány és édesanyja díszítették. Sok helyütt pünkösdkor vagy május végén "kitáncolták" a fát, vagyis a fa kidöntése táncmulatság keretében, muzsikaszó mellett történt.

  • A szokás új formája a májusi virág küldése. A legények szépen feldíszített cserepes virágot küldenek annak a lánynak, akinek udvarolnak, s a virág az ablakba kerül.

De térjünk vissza a Valentin naphoz, a május kicsit még odébb van

Film ajánló: Különleges Valentin Nap (The Lost Valentin)

Egyéni videót küldhetsz Neki! : ITT

Képek

Boldog Valentin napot! Mindenkinek Sok szerencsét! 

 

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség


Archívum

Naptár
<< Október / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 96539
Hónap: 567
Nap: 14